Sherlock Holmes!!!

Ciao!!! Idag har jag varit med mina bästa kompisar olli och en gammal barndoms vän danne. Vi har varit inne i stan och käkat på Capri, en italiensk resturang som är riktigt bra!!! Sen gick vi och tittade på "Dansfeber" och det var jätte kul. Men nu sitter vi hemma och tittar på film och softar. Som jag har berättat förut så har jag och mina kompisar gjort en sherlock holmes film....på skoj. Vi har gjort trailern till den filmen så nu ligger den på youtube :) Om ni vill titta på den videon så kan ni söka på " Sherlock Holmes trailer OLIBE "på youtube och sen skriva kommentarer här på bloggen om vad ni tyckte :) Nu ska jag fortsätta att titta lite på filmen och softa. Ha det bra!!!! CIAO ;)

 


Morgonens frukost.



I morse åt jag min äggröra med tropican juice med smak av äpple och passionsfrukt...Det var jätte gott!!! :)

Kompisar och Dansfeber!!!!

Ciao!!! Idag ska jag nog vara med mina bästa kompisar och kanske se på dansfeber ikväll där min mamma är jury medlem. Men igår var jag och såg på Toy story 3. Den var faktist väldigt bra!!!
Det som var lite synd var att han som dubbade woody i dom två andra filmerna var Björn Skifs, men nu är det någon annan som gör hans röst så det blir inte riktigt samma sak....men ja ja den var iallafall VÄLLDDIIGGTT bra! 

Men nu måste jag fixa i ordnig mig så att kompisarna inte ska slippa vänta. Ha en bra dag!!! CIAO ;)


Min äggröra!!!

CIAO!!! På mornarna om jag har sovmorgon eller om det är helg så brukar jag och familjen äta en jätte god och mysig frukost med knäckebröd, avokado, juice och....min äggröra!!! I min äggröra har jag bara vispat ägg med basilika, salt och svartpeppar. Sen har jag i olivolja i stekpannan, och det får inte vara smör. Sen när det är riktigt varmt så häller man i ägg smeten och steker det i några sekunder då det blir väldigt krämigt. Ta hellre av pannan för tidigt än för sent för att äggröran hinner "stanna"  på efter värmen. Där har ni min äggröra. Ha det bra och skriv gärna kommentarer för att det tycker jag bara är kul:) Godnatt...eller vad ni nu ska göra ;) Ciao

Va kul att ni gillar det!!! :)

CIAO!!! Va kul att ni gillar mat-bloggen. Jag kommer snart lägga upp massa mat recept när jag har tid och lagar något...sen måste jag ju också köpa en ny kamera som jag kan fota alla rätter med, eller så kanske jag får en i födelsedags present nu när jag fyller år snart...vi får väl se :) Annars kan jag ju också låna mammas kamera. Det var någon som skrev att hon ville ha någon mat rätt med gorgonzola i.. och faktist så har jag redan tänkt ut en ravioli pasta med gorgonzola i somras. Vilket sammanträffande va ;)  Men nu sitter jag hemma och tittar på datorn med häpnad av hur många som har varit inne och tittat och kommenterat på sidan. Jag blev verkligen jätte glad så när jag har tid någon kväll nu i veckan att laga mat hemma så ska jag lägga upp rätterna på bloggen så fort jag kan. Men imorn ska jag lägga upp ett frukost tipps som vi brukar äta här hemma som är rätt så nyttig. Min lillebrorsa äällskar det. Men, men....det blir imorgon det. Så nu måste jag gå och lägga mig för att imorgon är det skola då jag nu precis har börjat i sjuan så nu kan man säga att det svåra börjar ;) Sov så gott !!! GODNATT!!!

Beckan och Olli!!!

Ciao!!! Just nu är jag hos min bästa kompis oliver och min andra bästa kompis " beckan " är med. Vi håller på och spelar in en Sherlock Holmes film... Vi har redan gjort en sherlock film som är tio minuter lång som jag ska sen lägga upp här på sidan. Men nu gör vi en trailer för den nya filmen " Sherlock Holmes bottom line " Självklart gör vi ju det här på skoj men på en mac så man kan göra väldigt coola effekter med det. Beckan och Olli kommer ni få höra om mycke här på sidan för att det är mina bästa kompisar!!! Men nu måste jag dra och njuta lite av solen som har kommit fram....sååå ha det bra så ses vi..CIAO!!!
Oliver :)
Erik :)

Äntligen hemma!!!

Nu har jag äntligen kommit hem från Mallorca. Det är lite tråkigt med det dåliga vädret och skolan som börjar snart. Det är ju en väldigt stor skillnad om man jämför Spanien och Sverige! På Mallis är det 35 grader och sol...och i stockholm så har vi i alla fall under 20 grader med moln och regn. Det är väldigt trisst. Igår när jag vaknade och hade precis kommit från arlanda så blev jag väckt av en liten söt pojke som är världens sötaste unge.... tycker jag i alla fall. Det var min lillebror Theo som är tre år och jag har ju inte sett honom på en månad för att jag har varit på Mallorca, så jag blev väldigt glad när jag väcktes av min sötaste lillebror!!! Idag ska jag vara med mina två bästa kompisar Oliver och Erik ( beckan ) som han kallas för. Jag kommer snart lägga upp lite mer matrecept när jag börjar få tid. Vi ses snart... Ciao!!!

Jag och min lillebror Theo!!!


Min pappas resturang!!!! RIBELLO DA EMILIO INGROSSO I LA LONJA

H


Jag och min mamma!!!


Jag och min pappa!!!


PAppa + PAsta = Molto buona ( jätte gott )

Ciao!!! Idag har jag varit hos våra kompisar och badat och solat och ätit goodd mat som pappa har gjort.
När pappa gör italiensk mat så svimmar man nästan för att det är så gott, och idag gjorde han verkligen något riktigt gott. Tagliatelle med parma skinka, zuchini och tomatsås. Det var riktigt gott, och till det fick man en sallad med nötter och chevre ost!!! Pappa har en italiensk resturang här i palma på mallorca som heter " Ribello ". Där har dom den bästa maten på hela ön. Så om man har för sig att åka till mallis så bör ni verkligen beställa bord och njuta en heeel lördagskväll....ja eller vilken kväll ni väljer förstås. På resturangen så har dem pizza kött, kyckling, italiensk hamburgare och framförallt.... PASTA!!! Bara så ni vet....min pappa + pasta = Molto buona!!! ;)

 

 


This is me ;)


Jag och min storebror Oliver i spanien hos min pappa!!!

Bucatini al Amatriciana

Man vet fortfarande inte när rätten kom till, men i början var det bara guanciale ( Italienskt sid fläsk ) och pecorino ost. Rätten hette då " Gricia". Sen på 1800- talet la man i tomater i rätten och det blev känt över hela italien och rätten var på alla italienska resturanger.   
I" Solens mat" så åkte dem till byn Amatrice och gick in på en mysig resturang där dem fick se hur dom gjorde den riktiga kända pasta rätten!!!



Bucatini ( spagetti med rör )
pancetta ( italienskt bacon, går bra med vilket fläsk som helst )
körsbärstomater på burk
Vitt vin
Torkat chili
Oliv olja
Pecorino ost
Salt
Peppar


Sätt på en kastrull med vatten och häll i salt.
När vattnet kokar så lägger du i pastan.
Häll i oliv olja i en stekpanna och sätt på plattan.
När oliv oljan har blivit varm så smular du över lite salt, och sen lägger du i fläsket.
Smula över lite torkat chili.
När fläsket har fått färg så häller du i vitt vin över hela panna.
När fläsket är klart och knaprigt så tar du upp det så det inte blir segt.
Lägg i tomaterna och låt det puttra i pannan.
När tomaterna har släppt sitt skal så är såsen klar.
Om pastan ska koka i 8 minuter så lägger du i pastan i stekpannan med såsen när det bara har kokat i 7 minuter. Då får pastan kokas klart i såsen.
Smula över svartpeppar och salt.
Servera det på en tallrik med pecorino ost över.
Hoppas ni gillar det!!!   Bon Apetite ;)

Pappas... eller min?

Ciao. Just nu är jag hos min pappa i spanien där han bor. Jag har varit här i 2 veckor och ska vara här i två veckor till. Vi har sovit över hos ett par kompisar med mina kusiner och min syster. När jag vaknade i morse så var det molnigt, när jag går ner för trappan så regnar det och nu när alla barnen kom och ska bada så är det sol... Konstigt va!!! Min pappa står i köket och gör en av mina favorit rätter. Det här receptet såg jag på "solens mat" på SVT. Rätten heter Bucatini ala Matriciana! Den rätten kommer från en liten by i Italien som heter Amatrice. Jag fick tyvärr inte göra den riktiga versionen från "solens mat" som jag gillar utan jag fick äta pappas version. Men ni ska få det receptet som JAG gillar. Men det ska ni få efter jag har ätit pappas version. För att nu ropar dem på mig och säger att maten är klar....undrar om det blir gott då? haha vi ses CIAO!!! ;)

Bucatini ala Carbonara ala benjamino

Mitt första recept!!! Det här har jag gjort tusen gånger för att det är så gott!!!!

 

I andra världskriget kom man på den här rätten då amerikanarna hade med sig ägg och bacon

till Italien och stekte det på kol. Italienarna hade i pasta och det blev Carbonara. Carbon betyder kol och därav svartpepparn på toppen.

 

 

 

 

Bucatini ( spagetti fast med rör, funkar bra med vilken pasta som helst. )

Pancetta ( italiensk bacon )

Vitt vin

Matlagningsgrädde

Ett ägg

Pecorino ost

Parmesan ost

Svartpeppar

Salt

En vitlöks klyfta

Peperoncini

Oliv olja

 

HUR MAN GÖR: Koka vatten och häll i salt.

När det kokar häller du i pastan.

Häll i oliv olja i en stekpanna och lägg i hackad peperoncini och pancettan.

När fläsket har börjat få lite färg så lägger du i en hel vitlöks klyfta.

Löken ska vara i stekpannan i minst 30 sekunder bara så att man får smaken av den

och sen tar du upp den.

Häll över vinet över hela pannan, en skvätt grädde och lite svartpeppar.

Man behöver inte så mycket salt i såsen för att pancettan är så salt i sig.

När pastan har kokat klart häller du i pastan i stekpannan och stänger av plattan.

Ha i lite pecorino ost. Servera det på en tallrik med en ägg gula på toppen och riv över parmesan osten.

Strö över svartpeppar så det nästan ser ut som kol.

Nu kan du servera det med ett glas vin OM du är vuxen annars får du dricka vad du vill.

Receptet är klart, jag är klar, jag är trött, hejdå!!!

 

Bon Apetite!!! .... och njut av MIN Bucatini ala Carbonara ala Benjamino!!! :D

 

Godnatt eller vad ni nu ska göra.... CIAO ;)


Välkommen eller....Ben venuti!!!

Ciao! Välkommen till min mat blogg. På den här bloggen kommer jag att lägga upp massa italienska underbara rätter som ni kommer ha användning till någon gång ni känner er riktigt sugna på italienskt!!!  Jag är en kille som är tolv år och snart fyller tretton. Jag kallas för Benjy. Jag är halv italienare och ääälllskar att laga mat!!! Hoppas ni kommer att gilla mina recept. Så som jag sa..... BEN VENUTI!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0