Rolig skillnad och nonnas recept....

Hittade den här roliga bilden och kände att jag bara måste lägga upp den...
Jag och beckan när vi var 11.
Och jag och beckan idag när vi är 13....
På första bilden så hade jag blont hår och det var för att jag spelade Sune på Göta lejon i Stockholm.
I kväll så ska jag sova över hos beckan. Vi har ätit en jätte god spagetti med köttfärssås som hans låtsas pappa har gjort.
Nu ska jag ge er receptet på en annan version av köttfärssås som jag brukar göra. Den är lite enklare än vanliga bolognese...Det var min nonna ( farmor på italienska) som lärde mig det här receptet.
Här kommer det:
Tagliatelle pasta
Köttfärs
Grädde
Ärtor
Vitt vin
Basilika
Salt
Peppar
Parmesan ost
Så här gör man:
Sätt på pasta vattnet och häll i salt. När vattnet kokar så häller du i tagliatellen.
Stek köttfärsen i stekpannan med oliv olja. Häll sedan i grädden och ärtorna. När köttfärsen fått lite färg så häller du i en skvätt vitt vin. Salta,peppra och lägg i hackad basilika.
När pasta är klar så häller du av pasta vattnet och lägger i pastan i stekpannan. Rör om en liten stund och servera det med river parmesan över....Nu kommer det smaka riktigt gott...det lovar jag er. Vi ses. CIAO!!!
Ps: Tyvärr så blev det ingen bild för att jag inte har en...helt enkelt :)

En vanlig tisdag helt enkelt.....

Nu sitter jag hemma hos beckan och tittar på hans nya Mac book pro!!! Den är jätte snygg. Idag var vi i skolan och allt var typ som vanligt, en vanlig tisdag helt enkelt....och när jag tänker efter så har jag precis idag varit 13 år i 2 veckor. :) Vi har fikat hemma hos beckan och nu ska vi nog gå upp till hans grannar och hoppa stuttsmatta.
Vi ses ikväll då ett nytt recept kommer.....CIAO!!!
'
Jag och beckan just nu....men nu måste jag dra och hoppa....!!!!

Lite bilder helt enkelt.....

Just nu har jag ingenting att skriva om så jag visar er lite roliga bilder som jag har hittat....nämen nu skriver jag ju kom jag på....haha
Här är en bild på mig och min söta kusin Collin.
Jag och mina syskon och min mamma.
Jag och Theo i somras.
Jag,mamma,Theo och Beckan.
Jag och bääässstttaaa Theo!!!!
och tillslut......
en riktigt cool bild på mig och Theo på min fyrhjuling (vet inte hur det stavas)
Vi ses. CIAO!!!

En proppmätt dag.....

Idag åkte jag och mamma in till stan och åt brunch på Berns med mammas syskon och mina kusiner. Det var jätte mysigt och en väldigt god asiatisk brunch. Efter det så åkte vi hem och bara tittade på tv och det blev ingen middag. Jag var fortfarande såååå proppmätt efter brunchen....och sen gick jag och la mig. Men nu måste gå till skolan så att jag inte kommer försent :) Vi ses. CIAO!
Här kommer lite bilder från idag och från min födelsedags fest:
Jag med min Sherlock Holmes tårta!!!
Min söta lillebror Theo äter lite av tårtan....
Jag och min polare Amadeus.
Självklart: jag,beckan och olli...
Och tillslut lille morfar som var sugen på den goda italienska buffèn.....

Ett gäst recept...!

Idag har jag varit med oliver ( min kompis ) och han sov över hos mig. Igår var vi och åt på Tarantino. Det var jätte gott.
Vi var inne i stan och han köpte ett par skor och jag gick in på "Buttericks" och köpte lite roliga saker till våran "Sherlock Holmes" film. Buttericks ligger på Drottninggatan och där bor självaste Ture Sventon!!!! :) Så det är väldigt coolt att vara på samma gata där temmel-älskaren Ture bor. Haha. Sen så gick vi och åt på kungshallen. Efter det så hämtade mamma upp mig på Sergels torg och så åkte vi till "Dansfeber" där mamma sitter i juryn.
Efter det åkte vi över till appi pappi ( som vi brukar kalla henne, egentligen heter hon Carina ). Hon fyller år idag och hon bjöd oss på en jätte god fisk soppa som jag nu ska få ge er receptet på!
Här kommer det:
Appis fisksoppa!
För 6 pers.
500 gram räkor
200 gram torsk i bitar
3 hackade gula lökar
1 burk hela skalade tomater
1 fisk buljong tärning
5 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 dl hackad dill
Citron peppar
Färsk timjan
Så här gör man:
Fräs löken i margarin. Tillsätt tomater,buljong tärning, vatten och timjan. Låt sjuda i 20 minuter.
Tillsätt fisken, sjud i ytterligare 10 minuter. Ta av från plattan, blanda ner grädden, dill och räkor.
Smaka av med citron peppar.  Servera med färsk timjan, krutonger och aioli.
Där har du det! Njut....
Lite suddig bild men väldigt gott var det.
Vi ses. CIAO!

Skolstafett med bästa kompisarna!!!

Tjena! Idag har jag varit i skolan och sprungit på Lidingö stafetten. Det var lite jobbigt men Beckan och Olli var där! Efteråt så drog jag och oliver hem till mig och i kväll kanske vi ska till några kompisar. Eller så ska vi till Tarantino kanske.... Men nu sitter vi här och olli är lite utråkad så jag måste dra nu och göra något med honom. Vi ses....Ciao!
Beckan,jag och Oliver på min födelsedags fest.....bilder kommer snart...JAG LOVAR!!!! ;)

Vilket jobbigt slut på skoldagen......!!!

Idag så slutade min skola väldigt tråkigt...Jag gick ut från mitt klassrum och skulle gå hem då jag ska ta upp min telefon och känner att den inte är där. Jag gick runt HELA skolan och försökte leta efter den på golven, under bänkar, i kafeterian, och så gick jag ner till lärarrummet och frågade dem om dem hade sett den. Dem hade den inte så jag gick upp till något litet kontor där jag fråga om dem hade sett en telefon....dem sa att den ligger i lärarrummet. Jag gick ner igen och där kommer en lärare och ger mig min telefon och säger att några elever hade hittat den och gett den till en lärare. Jag tackar verkligen dom som hittade den JÄTTE MYCKET!!!! Nu tänker ni säkert så här: varför ringde du den inte? Grejen var att den var avstängd så jag kunde inte få tag på den på något sett....Men nu är här och jag är riktigt lättad!!!! Nu ska jag göra lite läxor och sen så ska jag bara lägga mig i soffan och tittade på tv`n och slappa :) Vi ses, CIAO!

WOW VA LÄNGE SEN.....

Nej...nu har jag inte skrivit på tusen år!!!! Sist jag skrev var för 2 VECKOR SEN!!!!! Det här är inte bra får man lungt säga. På två veckor har jag hunnit med mycket. Min pappa har varit hemma i Sverige och hälsat på, jag har hållit på mycket med Sherlock Holmes filmen, och framför allt så har jag.....fyllt 13 ÅR!!! Jag firade min födelsedag med pappa,familjen och beckan. Vi åt på en italiensk restaurang som min släkt har som heter " Tarantino ". Dem har underbar mat där!!!! Men igår så firade jag med hela familjen och massa vänner. Vi beställde italiensk buffè på ett ställe som heter " Espresso " som ligger några meter från vart jag bor. Det är ett jätte bra ställe!!! Sen beställde vi så klart en...Sherlock Holmes tårta!!! Jag fick jätte roliga presenter som tillexempel: Ture Sventon filmen :), Sherlock Holmes collection, snygga kläder från Massimo Dutti och H&M, en synt!!! En plånbok, italiensk kokbok och massa mer!!! Jag ska lägga upp mer från festen snart. Och om ni tittar till höger om sidan så kan ni klicka på " Tarantino " så kommer ni direkt till deras hemsida. Sen finns också min bästa kompis Olivers blogg där och min kusin Palomas blogg. Nu ska jag äta middag och och titta lite på tv. Vi ses....CIAO!!!

Måste skärpa mig!!!

Nej nu måste jag skärpa mig alltså....!!!! Jag skriver för sällan nu! Men saken är att skolan har precis börjat och jag har bara inte tid med alla läxor och saker som man måste tänka på. Så nu när jag äntligen sitter här framför en dator...så vet jag bara inte vad jag ska skriva. Vi kan börja med morgonen: Jag sov hos beckan ( har gjort det nu sen i fredags :) och åt frukost och sen gick till skolan. Dagen: Var i skolan och hade första SO och Musik för den här terminen, det var rätt så kul :) Sen efter skolan så gick jag hem och gjorde läxor och sen satt fast vid TVn ( inte bra :( ) Kvällen: Åt tortellini med tomatsås till middag, apropå mat ( JAG SKA KOMMA MED RECEPT!!!! snaaarrrttt ) Sen tittade jag på "IDOL" och nu ska jag gå och lägga mig. I morgon blir det en till skoldag som vanligt...fast min pappa kommer till sverige och hälsar på för att han ska fira min födelsedag för att jag fyller år snart :) Det ska bli jätte kul att och speciellt kul att fylla 13 ÅR!!!! TONÅRING....det är fett coolt!! :) haha. Så godnatt och sov så gott.....eller vad ni nu ska göra :)
Här är jag och mamma på Polar galan förra måndagen. Det var jätte kul för att Ennio Morricone ( en av världens största kompositör ) vann priset och det är min pappas största förebild och sen så var det ju kul att ha en smoking på sig också :)
Ps kommentera mycket :) .....GODNATT!!!

Ciao!!! I dag har jag....

varit i skolan och haft redovisning om ett föredrag där man skulle göra en egen skola. Det var kul!!! Sen blev det hamburgare till lunch och efter det så drog jag och Beckan och fortsatte med våran Sherlock Holmes film!
Vi fick låna skolans greenscreen ( vet inte hur det stavas )och spela in.Vi tog en film från youtube där någon har filmat där dem går i london, sen så tog vi videon på oss och satte in den i youtube filmen.Det blir väldigt coolt.Det ser ut som att vi går på londons gator :).Idag så tog vi foton till skolkatalogen också och det var rätt så tråkigt för att man fick sitta och vänta väldigt länge men jag tror att det blir bra tillslut!!! Sen så gick jag och repade för en show som jag ska göra på söndag på skansen med mimma,molly och frida sandèn. Min mamma och min syster ska också vara Josefin och Jacob Götestam. Det börjar på söndag kl 1!
Men nu så är jag hos Beckan och har ätit Spagetti carbonara till middag och det var gott. Men nu ska vi titta på lite film och sen gå och lägga oss.....kanske :) Men imorgon så har jag och Beckan modevisning på NK med min lillebror Theo och det ska bli kul!!! Men nu måste jag vara lite med beckan och inte sitta här framför datorn.

Här är jag och Beckan när vi var små tillsammans med min kusin Linn!!De är kul att se sig när man var liten för att man ser verkligen vilken skillnad och vad man har vuxigt mycket. Ha det bra!! CIAO :)


Linguini alla vongole!!!

Igår gjorde vi en känd italiensk rätt som heter Linguini alla vongole...den var jätte god!!! här ska ni få det goda receptet!!!
Linguini ( lite plattare ) spagetti
Vongole ( bebis musslor )
Vitt vin
Peperoncini
Vitlök
Oliv olja
Salt
Peppar
Så här gör man:
Salta pasta vattnet. När det kokar så häller du i pastan. Värm en stekpanna och häll i mycket oliv olja. Sen hackar du i peperoncini och vitlök. När vitlöken fått färg så har du i vongolin (musslorna). Rör om i pannan och häll i vitt vin över hela pannan. När pastan är klar så lägger du i den i stekpannan och rör om. Salta och peppra lite och du har en underbar klassisk italiensk rätt....NJUT!!! :)

Fångarna på fortet!!!

Tjena... idag har jag sovit hos beckan och vi såg på Fångarna på fortet igår som jag var med i. Det var jätte kul att vara där men lite läskigt. Jag har inte bloggat så mycket på sistonde men det därför att jag har inte haft tid!! Jag ska börja skriva mer matrecept när jag får TID!!! I måndags så var jag med min mamma på polar galan. Det var jätte kul för att Ennio Morricone fick priset och han är en av världens största kompusitör. Det är min pappas stösta idol!!!  men nu måste jag gå för att jag har lektion....låna skolans dator!!! Men ha det bra CIAO!!!

RSS 2.0