Pappan till mina favoriträtter!

Hej. Nu var det verkligen länge sedan. Jag har haft väldigt mycket att göra, så jag har liksom inte hunnit med matsidan alls.
Jag har hunnit haft premiär på " Karlsson på taket smyger igen" och det blev en dundersucce!!! Och så har jag ju börjat skolan.... :(
Så nu så sitter jag hemma och har precis pluggat. Jag tänkte att nu när jag är klar med allting ( för ikväll så tänkte jag att jag kan ge er receptet på en ny pasta som jag har börjat ÄLSKA!!!
Den här rätten är pappan ( kan man säga ) till Carbonara och Amatriciana.
Pasta ala Gricia!
Spagetti
Guanciale ( helst, annars kan ni ta pancetta eller bacon )
Pecorino ost
Parmesan ost
Peppar
Salt
Oliv olja
Smör
Torkad chili
Så här gör man:
Koka pastan al dente.
Värm upp en panna med olivolja, smör, salt och smula ner lite torkad chili. När plattan är varm så har du i guancialen.
Stek den knaperstekt.
När pastan är klar så har du i den i pannan med fläsket. Rör om i pannan och ta bort den från stekplattan för att du sen ska hälla i lite av det kokande pasta vattnet i pannan så att alla smaker kombineras. Sätt tillbaka pannan på stekplattan igen och rör om. Stäng av plattan. Men är det för tort så har du i lite mer av pasta vattnet.
Servera det på en tallrik med pecorino och parmesan ost över.
Enkelt...men såå gott! Jag lovar er! ;)
Jag kommer börja skriva lite ibland nu när jag har tid.
Vi ses. Ciao!

RSS 2.0